• Nederlands
    • English

Bestuur en medewerkers

het oude bestuur
het oude bestuur

 

De Nederlandse vrijwilligers die in Navrongo gewerkt hebben en het bestuur van de Stichting NorGhavo hebben opgericht, zijn : Saskia van Mourik, Maaike Slingerland, Tytsia de Jong,

David de Baar en Peter Langenberg

 

In oktober 2019 zijn Saskia, Maaike en Tytia afgetreden. David en Peter zijn gebleven; het bestuur is aangevuld met

Rob, Laura en Anja.

 

Hieronder: onze steun en toeverlaat Alex Kiipo die al vanaf het eerste moment betrokken is. Verder een foto van het oude bestuur. En de huidige bestuursleden stellen zich voor.
Deze pagina wordt nog aangevuld met de medewerk(st)ers van The Royal International Academy.

Alex Kiipo

Alex Kiipo
Alex Kiipo

Alex Kiipo is project coordinator van het CADC en staffmember.

 

"Als mede-oprichter ben ik vanaf het begin betrokken bij Norghavo, aanvankelijk als algemeen directeur. Van 2004 tot 2006 ben ik er tijdelijk tussenuit geweest om te studeren aan de University for Development Studies (Development Practioner). Daarna kwam ik terug in Tamale en bij NorGhaVo. De organisatie heeft mij toen gevraagd het CADC te starten.

Voor het CADC als project daadwerkelijk van start kon, moesten eerst de mogelijkheden onderzocht worden en welke faciliteiten nodig zouden zijn. Veel tijd is gaan zitten in alle voorbereidingen, waaronder het opbouwen van een netwerk, dat nodig is om een dergelijk project te kunnen realiseren.

 

Het resultaat mag er zijn.  Ik voel me erg verbonden bij het project en de behaalde resultaten hebben me steeds gemotiveerd. Het project beschouw ik overigens als een groepsverantwoordelijkheid. We maken het met elkaar mogelijk en ik voel me er trots op om bij deze groep te horen. Inmiddels bestaat de computerschool in Navrongo niet meer en hebben we een computerlokaal gerealiseerd in onze nieuwe school, the Royal International Academy.

Ondanks dat we ook moeilijke periodes hebben gekend, ben ik ervan overtuigd dat het CADC toekomst heeft.  De morele en financiële steun vanuit Nederland wordt hierbij erg gewaardeerd."

 

Terug

David de Baar

David met zijn gastgezin
David met zijn gastgezin

David is algemeen bestuurslid en van augustus 2007 t/m april 2008 in Navrongo geweest.

 

"Na Saskia was ik de tweede vrijwilliger die op het CADC kwam werken. In september 2007 gingen we dan echt van start. In totaal hadden zeven scholen  zich bij het CADC aangesloten voor ICT-onderwijs. Samen met het team maakten we echt een vliegende start. De leerlingen vonden het geweldig dat ze leerden omgaan met de computer en zelf had ik er enorm veel lol in dat ze dat onder andere van mij leerden!

Na enkele lessen kwamen de leerkrachten van de leerlingen met de vraag of er ook een lesprogramma voor de leerkrachten gemaakt kon worden, want ook zij hadden geen enkele ervaring met het omgaan met computers! Uiteraard hebben we voor de leerkrachten een apart lesprogramma gemaakt.

 

Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op de periode in Navrongo en de resultaten die we geboekt hebben. Het CADC vervult een belangrijke functie voor de toekomst van de kinderen in Navrongo en ik ben er trots op om hier vanuit Nederland ondersteuning aan te blijven geven.

Terug

 

Peter Langenberg

Peter
Peter

Peter is onze whiz-kid en bestuurslid. Hij heeft op de computerschool NCS in Tamale gewerkt van september 2009 t/m januari 2010, is daarna bijna ieder jaar terug geweest in Tamale. 

Vanuit NL heeft Peter via Alex de mensen in Tamale aangestuurd die The Royal International Academy hebben gerealiseerd. De school is in september 2017 geopend en in de maanden erna moest er nog heel wat gebeuren aan het gebouw en de omgeving. Peter heeft daaraan meegewerkt, want hij woont sinds augustus 2017 in Tamale, inmiddels (vanaf 2019) heel dichtbij de school. 

 

 

Terug

Rob Langenberg

timmerman Rob: meubels voor de school gemaakt
timmerman Rob: meubels voor de school gemaakt

 

Terug

 

Rob komt vanaf 2009 jaarlijks in Ghana. Hij vertelt: 'Wat mij zo aantrekt aan Ghana zijn de mensen die zo sociaal zijn, alles willen delen en de manier waarop ze met elkaar en mij en mijn familie omgaan. Ook ben ik dol op het klimaat. Daarbij is één van mijn zoons in 2017 geëmigreerd naar Ghana. Het voelt voor mij altijd als thuiskomen als ik in Tamale arriveer.

Laura Castien

Laura: 'In 2013 ben ik voor het eerst in Ghana geweest om stage te lopen in het onderwijs, bij Future Leaders. Dit was en is nog steeds een onvergetelijke tijd. Ik heb zoveel mogen leren, maar ook kennis mogen overdragen. De mensen en kinderen zijn zo enorm vriendelijk! Helaas was mijn laatste bezoek aan Ghana alweer in 2014, maar ik wil er zeker weer naar toe. De heimwee heb ik nog iedere dag. Ik ben bij dat ik mijn steentje mag en kan bijdragen aan de stichting.

Laura Castien

Anja Castien

Anja: 'Mijn eerste bezoek aan Ghana was in 2013, ik heb daar de laatste twee weken van Laura's stage meegemaakt. Wat een ervaring! Ook ik was meteen gegrepen door de vriendelijkheid van de mensen, die mij als hun moeder, oma, zuster of dochter onthaalden. Hartverwarmend! Sinds die tijd ga ik iedere twee jaar terug. Op het moment dat ik weer naar Nederland ga, heb ik eigenlijk alweer heimwee. Ik hoop via de Stichting een aantal organisaties in Tamale te kunnen ondersteunen.'

Officiële ingebruikneming nieuwe lokalen Future Leaders
Officiële ingebruikneming nieuwe lokalen Future Leaders