• Nederlands
    • English

The Fight Against COVID-19

Dankzij hulp vanuit Nederland hebben we kunnen laten zien dat het Westen Afrika (Tamale, Ghana) niet in de steek heeft gelaten. De overheden in Afrika krijgen van de IMF Covid-19 steun maar hier zien de lokale ondernemers en bewoners weinig van terug. We hebben kunnen bijdrage om twee verschillende vlakken. Allereest het tastbare PPE (Personal Protective Equipment) maar ook met informatie. Helaas zijn er mensen die niet geloven dat het COVID-19 bestaat er is een hoop nepinformatie. In het Noorden van Ghana vallen het aantal gevallen nog mee maar dat komt volgens mij door dat ze niet genoeg testen.

 

COVID-19 status Ghana

OP 21 Juli 2020 zijn er 28.989 gevallen van COVID-19 met 153 doden. Maar voor een actuele status klik hier

 

Project: The fight against Covid-19

Met het project hebben we een hoop kunnen doen in onze buurt. We hebben buren, ondernemingen, scholen en kiescommissie kunnen helpen.

 

Wat hebben we gedaan 

We hebben verschillende PPE kunnen maken en uitdelen. In totaal We hebben 100 wateremmers (Veronica buckets), 300 zeepflesjes en 500 mondkapjes kunnen maken en uitdelen. 

Wat hebben we niet kunnen doen

We hebben alles kunnen doen als gepland. Het enige wat we niet hebben kunnen doen is iedereen helpen maar dat is ook onmogelijk.

Wat zijn de effecten van het project

We hebben verschillende effecten ontdekt.

Allereest heeft het een positief effect gehad op de leraren van de Royal International Academy die waren zeer gemotiveerd om alles te produceren en hebben zich ook in COVID-19 verdiept.

Tevens heeft het effect dat de mensen hebben kunnen zien dat tijdens een epidemie het westen nog steeds de arme wil helpen.

Meeste opvallende waren de ondernemers die teruglopende inkomsten hadden maar wel voor de gedwongen feit stonden dat ze aan de COVID-19 richtlijnen moesten voldoen. Omdat iedereen hieraan moest voldoen schoten de prijzen omhoog. Hier hebben we echt kunnen helpen. Mensen die nu in de buurt naar de supermarkt, houtwinkel, kroeg, bakker en andere ondernemingen gaan kunnen nu hun handen wassen. Hiermee hebben we de ondernemers maar ook de klanten/buurtbewoners kunnen helpen.

Maar het allerbelangrijkste effect is dat we meer bewustzijn hebben kunnen creëren in de buurt. Buurt bewoners zijn nu beter ingelicht en gaan nu met een masker naar bijvoorbeeld de markt en andere openbare plekken

Wie heeft er geprofiteerd

De gemeenschap heeft geprofiteerd. De Veronica Bucket en zeep bij de lokale supermarkt wordt door iedereen gebruikt. De PPE die we bij de lokale loket waar ze moeten registeren om te stemmen wordt door iedereen gebruikt. Het gebeurt dat een bewoner meerdere keren per dag in aanraken komt met spullen die we hebben uitgedeeld.

Tevens hebben de scholen en ouders van de Royal International Academy en Hope Academy geprofiteerd beide hebben nu PPE voor wanneer de scholen heropenen

Aantallen:

WIE

AANTAL

ZEEP

MONDKAPJE

VERONICA BUCKETs

Ondernemers

50

X

X

X

Scholen

2

X

X

X

Buurtbewoners

Onbekend

X

X

X

Moskee

2

X

X

X

 

 

Wat waren de uitdagingen

Bij de productie lagen de uitdaging bij het waterdicht maken van de kraan van de Veronica Buckets en bij de mondkapjes de juiste formaat kinderen, maar ook onder ouderen zijn er verschillende maten.

Maar zoals bij alles oefening baart kunst. We weten nu hoe we snel en effectief Veronica Buckets kunnen maken. Voor de mondkapjes hebben we een deel met touwtjes gemaakt i.p.v. elastiek zodat de mensen de mondkapjes op eigen formaat aanbrengen.

Bij de verdeling lag de uitdaging om het eerlijk te verdelen en goed uit te zoeken waar de nood het hoogst was. Helaas hebben we niet iedereen kunnen helpen. Niet alle ouders van beide scholen hebben PPE kunnen ontvangen en dat geld ook voor enkele ondernemers.

Ook was de vraag hoog. Hierdoor hebben we veel uitgedeeld zonder goed bij te houden wie en hoeveel dat zal volgende keer beter gaan.  

Conclusie

We hebben echt een verschil kunnen maken en zijn er trots op wat de leraren met hulp in een korte tijd hebben kunnen produceren.

We moeten niet te veel kijken naar wie we niet hebben kunnen helpen maar juist naar de mensen die wie wel hebben kunnen helpen.

 

Iedereen onwijs bedankt voor de steun