• Nederlands
    • English

The Fight Against COVID-19

Dankzij hulp vanuit Nederland hebben we kunnen laten zien dat het westen Afrika (Tamale, Ghana) niet in de steek heeft gelaten. De overheden in Afrika krijgen van de IMF Covid-19 steun maar hier zien de lokale ondernemers en bewoners weinig van terug. We hebben kunnen bijdragen op twee verschillende vlakken. Allereest het tastbare PPE (Personal Protective Equipment) maar ook met informatie. Helaas zijn er mensen die niet geloven dat COVID-19 bestaat; er is een hoop nepinformatie. In het noorden van Ghana valt het aantal gevallen mee maar het lijkt erop dat dit komt omdat er niet veel getest wordt.

 

COVID-19 status Ghana

Klik hier voor de actuele status.

 

Project: The fight against Covid-19

Met het project hebben we veel kunnen doen in onze buurt. We hebben buren, ondernemingen, scholen en kiescommissie kunnen helpen.

 

Wat hebben we gedaan 

We hebben verschillende PPE kunnen maken en uitdelen. In totaal We hebben 100 wateremmers (Veronica buckets), 300 zeepflesjes en 500 mondkapjes kunnen maken en uitdelen. 

Wat hebben we niet kunnen doen

We hebben alles kunnen doen als gepland. Het enige wat we niet hebben kunnen doen, is iederéén helpen maar dat is ook onmogelijk.

Wat zijn de effecten van het project

Allereest heeft het een positief effect gehad op de leraren van de Royal International Academy; zij waren zeer gemotiveerd om alles te produceren en hebben zich ook in COVID-19 verdiept.

Tevens heeft het als effect dat de mensen hebben kunnen zien dat tijdens een epidemie het westen nog steeds de armere landen wil helpen.

Meest opvallende waren de ondernemers die teruglopende inkomsten hadden maar wel voor het gedwongen feit stonden dat ze aan de COVID-19 richtlijnen moesten voldoen. Omdat iedereen hieraan moest voldoen schoten de prijzen omhoog. Hier hebben we echt kunnen helpen. Mensen die nu in de buurt naar de supermarkt, houtwinkel, kroeg, bakker en andere ondernemingen gaan kunnen nu hun handen wassen. Hiermee hebben we de ondernemers maar ook de klanten/buurtbewoners kunnen helpen.

Maar het allerbelangrijkste effect is dat we meer bewustzijn hebben kunnen creëren in de buurt. Buurtbewoners zijn nu beter ingelicht en gaan nu met een masker naar bijvoorbeeld de markt en andere openbare plekken.

Wie heeft er geprofiteerd

De gemeenschap heeft geprofiteerd. De Veronica Bucket en zeep bij de lokale supermarkt wordt door iedereen gebruikt. De PPE die we bij de lokale loket waar ze moeten registeren om te stemmen wordt door iedereen gebruikt. Het gebeurt dat een bewoner meerdere keren per dag in aanraking komt met spullen die we hebben uitgedeeld.

Tevens hebben de scholen en ouders van de Royal International Academy en Hope Academy geprofiteerd. Beide scholen zijn voorzien van PPE om te gebruiken bij heropening.

Aantallen:

WIE

AANTAL

ZEEP

MONDKAPJE

VERONICA BUCKETs

Ondernemers

50

X

X

X

Scholen

2

X

X

X

Buurtbewoners

Onbekend

X

X

X

Moskee

2

X

X

X

 

 

Wat waren de uitdagingen

Bij de productie lagen de uitdagingen bij het waterdicht maken van de kraan van de Veronica Buckets en bij de mondkapjes de juiste formaten voor kinderen en ouderen

Maar zoals bij alles: oefening baart kunst. We weten nu hoe we snel en effectief Veronica Buckets kunnen maken. De mondkapjes hebben we deelsl met touwtjes gemaakt i.p.v. elastiek zodat de mensen de mondkapjes op eigen formaat aan kunnen brengen.

Bij de verdeling was de uitdaging dit zo eerlijk mogelijk te doen en dus goed uit te zoeken waar de nood het hoogst was. Helaas hebben we niet iedereen kunnen helpen. Niet alle ouders van beide scholen hebben PPE kunnen ontvangen en dat geldt ook voor enkele ondernemers.

Ook was de vraag groot, te groot.  

Conclusie

We hebben echt een verschil kunnen maken en zijn er trots op wat de leraren met hulp in een korte tijd hebben kunnen produceren.

We moeten niet te veel kijken naar wie we niet hebben kunnen helpen, maar juist naar de mensen die wie wel hebben kunnen helpen.

 

Iedereen onwijs bedankt voor de steun!